úterý 25. prosince 2012

Životopis

Britská herečka Juno Violet Temple se narodila 21. července 1989 jako nejstarší ze tří dětí. Má dva bratry, Lea a Felixe. Vystudovala King's College v Tauntonu.

Jako dcera producentky Amandy Temple a režiséra Juliena Templeho (Great Rock 'n' Roll Swindle nebo Střela) se ukázala před kamerou už ve svých osmi letech. Zahrála si ve filmu o francouzském režisérovi a scénaristovi Jeanu Vigovi, Vigo: Passion for Life, který otec režíroval, a matka produkovala. O tři roky později si zahrála ve filmu Pandaemonium s Andy Serkisem, i tento film režíroval její otec.
Poprvé na sebe výrazněji upozornila rolí Polly Hartové ve snímku Zápisky o skandálu.



V roce 2007 si zahrála po boku Keiry Knightley a Jamese McAvoye ve filmu Pokání, její výkon kritici nazvali impozantním. Následovalo historké drama Králova přízeň s Natalii Portman a Scarlett Johansson, komedie Rok Jedna s Jackem Blackem a naposledy jsme ji mohli vidět ve filmu Pan Nikdo, kde si zahrála mladší verzi Diane Kruger. V roce 2011 ji můžeme vidět ve snímku Tři mušketýři, kde si zahraje Annu Rakouskou.

Kromě natáčení se věnuje také divadlu (např. role Ofélie v Shakespearově Hamletovi) nebo účinkování ve videoklipech (skupina Kid Harpoon).
http://www.fdb.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat

The Offer | 2022

  Role:  Bettye McCart Anotace:  - Galerie: